Ike Dijk

Ike Dijk: wat is het precies? Een uitleg van de stormvloedkering langs de Gulf Coast
Het plan om de stranden van Texas te verdedigen omvat de bouw van verschillende barrières en de besteding van miljarden dollars door zowel de federale overheid als de staat.

Op Galveston Island, Texas, is op 12 september 2008 een huis in vlammen opgegaan, terwijl overstromingen strandeigendommen onder water zetten terwijl orkaan Ike de Golfkust van Texas nadert.

In de staat Texas is de Gulf Coast Ike Dike een belangrijk onderwerp dat regelmatig onderwerp van discussie is. Maar vanwege de langdurige verwarring die het project, de plannen, het tijdschema en de financiën heeft omgeven, begrijpen veel mensen niet langer alles wat erbij komt kijken.

In de meest algemene zin verwijst de term “Ike Dike” naar een idee dat al geruime tijd rondgaat om de duinen op Galveston en High Islands te versterken, de zeewering te verhogen en een grote, beweegbare poort aan de monding te bouwen van Galveston Bay om de kustlijn van Texas te beschermen tegen de zwaarste golven en stormen. Voorstanders van het project stellen dat het een zeer noodzakelijk stuk infrastructuur is voor de staat Texas, een infrastructuur die het potentieel heeft om de schade en gemiste lonen te verminderen die naar verwachting in totaal miljarden dollars zullen bedragen wanneer de volgende verwoestende orkaan zich in de Golf van Mexico.

Het Army Corps of Engineers heeft de volgende samenvatting gegeven van hun plan voor Galveston Bay.

Hieronder volgt een overzicht van de informatie die u absoluut moet hebben:

Waarom mensen het de “Ike-dijk” noemen

Bill Merrell, een expert in mariene wetenschappen aan de Texas A&M University in Galveston, wordt gecrediteerd met het ontwikkelen van een van de meer populaire concepten voor de ‘Ike Dike’. Nadat orkaan Ike in 2008 de kust van Oost-Texas bereikte, begon Merrell kort daarna zijn ideeën voor de beschermende barrière te formuleren. In die tijd werden het Houston Ship Channel en het omliggende gebied gered van wijdverbreide verwoesting door een scheermesje. In de jaren die volgden, was er een toename van het aantal populaire en grassroots steun voor Merrell’s Ike Dike, wat hem een ​​belangrijke stem voor het project maakte.

Zoals gezien op 7 april 2009, bij het standbeeld langs de zeewering ter ere van de storm die de eilandstad Galveston in 1900 verwoestte, stelt Bill Merrell, een oceanograaf bij TAMU-Galveston, voor om een ​​dijk te bouwen vanaf het ene uiteinde van Galveston Island over Bolivar schiereiland.

Zoals gezien op 7 april 2009, bij het standbeeld langs de zeewering ter ere van de storm die de eilandstad Galveston in 1900 verwoestte, stelt Bill Merrell, een oceanograaf bij TAMU-Galveston, voor om een ​​dijk te bouwen vanaf het ene uiteinde van Galveston Island over Bolivar schiereiland.

Maar zal het lukken?

Het antwoord op die vraag hangt af van hoe je ‘werk’ definieert.
Hoewel het plan van Merrell voor de Ike-dijk op dit moment slechts een idee is, werkt het Amerikaanse legerkorps van ingenieurs aan de goedkeuring van hun eigen alomvattende plan voor de barrière via de daarvoor bestemde kanalen in Washington, District of Columbia. De resultaten van dit onderzoek, dat bekend staat als de Texas Coastal Protection and Restoration Study (of kortweg Texas Coastal Study), zullen worden gebruikt om het plan te ontwikkelen dat de meeste kans heeft om door het Congres te worden goedgekeurd en in praktijk te worden gebracht.

Het ontwerp van de dijken voorgesteld in de Texas Coastal Study zou niet voldoende kunnen zijn om de kustlijn volledig te beschermen. Het huidige ontwerp voor de stormvloedkering tussen Galveston en Bolivar vereist dat deze slechts 22 voet water kan weerstaan. Dit niveau van verdediging kan nog steeds resulteren in “over-topping” en “morsen” in Galveston Bay, volgens de projectmanager van het Legerkorps, Kelly Burks-Cope, die eerder deze maand werd geciteerd door Emily Foxhall van de Houston Chronicle. Dit zijn niet het soort zinnen die je wilt horen in verband met een dijk.

Terwijl orkaan Ike aan land komt in Galveston, reiken de golven die tegen de zeewering slaan, over het gedenkteken dat werd gebouwd voor de orkaan die in 1900 plaatsvond.

Johnny Hanson, ook bekend als Chronicle

“We moeten het rendement op de investering evalueren en afwegen om groter en groter en groter te ontwikkelen”, voegde Burks-Copes eraan toe. “We moeten groter en groter en groter creëren.”

In een brief die werd gepubliceerd in de Galveston Daily News, pleitte Merrell voor een poort met specificaties die groot genoeg zijn om golven van meer dan 22 voet tegen te houden, evenals voor een andere barrière bij San Luis Pass die net zo ondoordringbaar was als de eerste. In deze brief herhaalde hij ook de overtuiging dat de plannen van het korps verbeterd moeten worden. De brief van Merrell is hier te vinden. Het stuk van Foxhall beschrijft een aantal andere functionarissen die twijfels hebben over de effectiviteit van het plan van het korps.

Wat moet ik nu doen?

De Congressional Review Committee bekijkt nu de Texas Coastal Study. Volgens het Army Corps of Engineers kan het op elk moment tussen nu en 2023 worden goedgekeurd en opnieuw

daarna op elk moment geld ontvangen. Volgens Foxhall brengen de verwachte prijzen het prijskaartje van de Galveston-barrière ergens rond de $ 23 miljard, waarvan 65 procent zou worden gedekt door de federale overheid. Volgens rapporten van verslaggevers Savannah Kuchar en Jake Magee van Community Impact, heeft de staat Texas een raad met de naam “Gulf Coast Protection District” opdracht gegeven om lokale belastingen te heffen voor de bouw ervan. Dit wordt gedaan om de rest van het project te betalen.

Maandag 2 augustus 2021 vindt een binnenschip zijn weg door het Houston Ship Channel in de buurt van Houston.

Volgens het Corps of Engineers kan de ontwerpfase, nadat het geld voor de Ikedijk is veiliggesteld, tot vijf jaar duren en kan de bouwfase nog eens 15 jaar duren. Om de kust te versterken en Houston en zijn haven te beschermen tegen mogelijke rampen, is dit een goed moment als elk ander moment in de geschiedenis. Laten we duimen dat we de komende twintig jaar geen grote orkanen zullen krijgen.

Prachtige plek

om te bezoeken!

Alles over Afsluitdijk

Al bijna 90 jaar beschermt de Afsluitdijk ons tegen de kracht van het water.
Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk willen de dam de komende jaren af hebben, zodat deze in de toekomst gebruikt kan worden. Al 90 jaar beschermt de Afsluitdijk ons tegen de kracht van de rivier.

Als alles is gezegd en gedaan, wordt de Afsluitdijk verhoogd en van een nieuwe verflaag voorzien. Aan de randen van de dijk zetten we 75.000 ultramoderne betonblokken van zo’n 6,5 duizend kilo per stuk. Met deze blokken, die bij storm de golven breken, blijft de opmerkelijke eenvoud van de dijk behouden
Door de kilometerslange meanderende loop van de rivier kunnen vissen direct door de Afsluitdijk zwemmen. Om de verbinding IJsselmeer-Waddenzee weer te openen, wordt innovatief gewerkt. We verwachten dat deze rivier in de toekomst door miljoenen trekvissen zal worden gebruikt, waaronder zeeforel, zalm, rivierprik, paling en bot. Zorg dragen voor het milieu

Afsluitdijk

4/5