Waarom worden de kustgemeenschappen van New Jersey beschermd?

De vuurtoren van East Point in New Jersey heeft 170 jaar stormachtige wind, zware stormen en verwaarlozing doorstaan. Een staatsproject dat dit jaar zou kunnen worden voltooid, zou het Delaware Bay-gebouw kunnen beschermen tegen erosie en stijgende zeespiegels.

900 voet flexibele Geotube zal de vuurtoren en het parkeerterrein aan de baai beschermen tegen overstromingen.

Larry Hajna, EPA-woordvoerster, zei dat de biedingen binnenkort zullen worden aangekondigd en dat de bouw in de late zomer zal beginnen. Dit beschermt degenkrabben en trekvogels die hun eieren opeten. Hajna voegde eraan toe dat de Geotube bedekt zal zijn met zand om op een duin te lijken.

Stewart Farrell, oprichter en directeur van het Coastal Research Center van Stockton University, vergelijkt het als een grote kerstsok gevuld met zand.

Een kustgemeenschap profiteert misschien niet van wat het beste is voor de Delaware Bay.

East Point Lighthouse ligt niet in de buurt van de promenade van Atlantic City. Geef geen geld uit op het strand. Probeer je een trein te stoppen? “Nee, ik weerhoud het kind er gewoon van om op zijn fiets te rijden”, zegt hij.

Variabelen beïnvloeden golven. “Fetch” verwijst naar windsnelheid en richting over water. De vuurtoren ligt op 35 km van Bowers, Delaware.

“Delaware Bay’s ophaalservice is beperkt”, zei Farrell. Ongeacht de storm is de maximale golfhoogte beperkt. Het vervangende doek moet goed presteren. 15-voet brekers zijn twijfelachtig.

Ingenieurs moeten verschillende barrières gebruiken om de kusten te beschermen. Deze benaderingen kunnen worden gebruikt in New Jersey.

Geotubes

“Geotube” is een Nederlands merk voor een lange zandzak. Farrell noemt ze geotextiel. Zand en water zitten in een kunststof hoes. Water verdampt, waardoor zand op zijn plaats blijft.

“Zand is minder mobiel. Het is echter niet moeilijk te verwijderen. Farrell stelt voor om het object open te snijden om de doek te verwijderen terwijl het zand op zijn plaats blijft. Ze variëren in grootte van 3 bij 12 voet tot 30 voet lang en 10 tot 12 voet breed .

Sea Isle City was de grootste van de staat, zei hij. Het was 2400 voet lang.

Volgens hem verzwakt zonlicht deze kustbescherming. Ondanks pogingen van fabrikanten, beschadigen UV-stralen textiel na verloop van tijd. Geotubes zijn vaak bedekt met zand voor bescherming en esthetiek.

De DEP wil bij East Point Lighthouse hetzelfde doen als langs Ocean Drive in Sea Isle City en Strathmere. Tijdens orkaan Sandy werd een deel van de Geotube blootgelegd, maar begraven als strandaanvulling.

Zandwinning

Getijde- of stormzand kan worden vervangen. Voordat het Army Corps of Engineers in 1991 50 jaar vasthield aan de stranden van Cape May, was het proces al tientallen jaren aan de gang.

Dergelijke projecten leggen een hoge standaard voor de toekomst. In de meeste kuststeden van New Jersey verplaatst een enorme baggermachine zand van de kust om stranden te herstellen.

Vóór orkaan Sandy was de strandaanvulling in New Jersey meer dan $ 1 miljard.

Farrell gelooft dat er weinig keus is.

“Recreatieve voorzieningen zijn beperkt tot strandvullingen”, zei hij. Dit houdt in dat materialen worden vervangen terwijl ze bewegen of ze weer op hun plaats zetten. Een gerepareerd strand beschermt eigendommen tegen stormen en behaagt zomerbezoekers.

Farrell zegt dat zand een patroon volgt.

Hij voegde eraan toe: “Strandzand lost niet op.” “Het beweegt”

Naast het oppompen van zand uit offshore inlaten, kan aangetast zand worden opgevangen en teruggevoerd. Vervolgens komt de wettelijke goedkeuring. Hij verwacht tegenstand. “De mensen in de buurt zullen moeten worden overtuigd.” Ze zeggen: “Geen sprake van. Hij antwoordde: “Het is niet jouw zand.”

Hij merkte echter op dat de stranden van North Wildwood, op hetzelfde barrière-eiland, ernstig waren verwoest.

Hij zei dat het goedkoper is dan offshore pompen.

Het Army Corps of Engineers verbetert zandduinen bij het verbeteren van stranden. Door storm veroorzaakte golven kunnen worden voorkomen door duinen, die ook als zandreserve kunnen fungeren. Margate verzette zich tegen duinen als onderdeel van een strandrestauratieproject uit 2017.

Lies, steiger

Mensen gebruiken al meer dan een eeuw loodrechte schuilplaatsen van hout of rots. Farrell zegt dat ze in de jaren 1860 werden gebouwd om de vuurtoren van Atlantic City te bewaken.

zeggen dat het de eerste keer was dat ze blij waren met het resultaat van een project. Niet iedereen had succes. De structuur vertraagt ​​kusterosie. Ze zijn een nietje aan de kust. Stenen steigers om de paar blokken.

Loodrechte objecten op het strand blokkeren de doorgang van parallelle objecten. Farrell: “Ze hebben er zin in.” Als je het tij trotseert, hoopt zich aan je linkerkant zand op en verdwijnt aan je rechterkant.

Het strand krijgt een halvemaanvorm, met aan de ene kant erosie en aan de andere kant zandophoping. Luchtfoto’s laten dit effect zien.

Steigers veranderen zandbeweging, volgens Farrell.

Was het een langzame beweging? Ja. Erosie hield aan. “Het gebeurt, alleen in een ander ritme,” zei hij. In New Jersey worden “steiger” en “lies” vaak door elkaar gebruikt, wat het onderscheid moeilijk maakt. Beachapedia.org zegt dat liezen en steigers worden gebruikt om zand op zijn plaats te houden. “Liezen” zijn lange structuren bij inlaatmonden.

Veel structuren werden gebouwd in de 20e eeuw. Een lange barrière tussen Cape May Inlet en de Wildwoodsen Cape May ondersteunt strandontwikkeling.

Zeeweringen

Na een storm in 1962 kwamen zeeweringen vaker voor langs de kust. Rechte zeeweringen zijn evenwijdig aan de kust, niet loodrecht. Farrell zei dat deze belangrijke eigendommen beschermen. Het is je laatste stand. Tijdens de Tweede Wereldoorlog noemde hij de Franse grensverdediging van de jaren dertig ‘de Maginotlinie’. Maginotlinie? Zeeweringen eroderen ook.

Sandy heeft de zeewering van Seabright doorbroken. Duizenden liters water stromen over. Zijn muur is 26 voet hoog.

Golven die de barrière raken en terugspoelen, kunnen erosie versnellen. Na de storm van 1962 bouwden Sea Isle City en Cape May zeedijkpromenades. De muur zorgt op veel plaatsen voor een extra verdedigingslinie achter strand en duinen en langs schotten. Wandelen en joggen zijn gebruikelijk op de North Wildwood-barrière bij Hereford Inlet, maar er is geen strand.

“Je krijgt een heel klein strand of geen strand”, zei Farrell. Expert: “Dat is geweldig voor het vissen op zeebaars, maar niet voor het strand.”

Er zijn andere barrières. Houten en stalen schotten verdelen de stranden in verschillende steden aan de baai. Strathmer moet aarden barrières ontwikkelen om te voorkomen dat water vanuit wetlands de stad inspoelt.

pompstations

De pompstations van Ocean City hebben de afgelopen jaren miljoenen gekost. De pompen blijven regen uit de straten van de stad verwijderen, zelfs als het tij hoger is dan de afvoerleiding. De klanten van Farrell hebben of installeren pompen.

Romeinse drainagesystemen waren afhankelijk van de zwaartekracht. De zwaartekracht zal het water niet verplaatsen zolang het lager buiten het schot is. Kustbewoners kunnen wegen leegpompen in plaats van te wachten tot de zee zich terugtrekt.

“Twee centimeter in een uur overweldigen de pompen. Ze zullen sneller vooruitgaan dan wanneer ze op de zwaartekracht zouden wachten, merkte hij op. Als een stormvloed het schot overschrijdt, kan geen enkele pomp het water buiten de stad houden.

Seagates bij inlaatmonden kunnen voorkomen dat overstromingen toegang krijgen tot achterbaaien. Farrell benadrukte dat er snel ingrijpende beslissingen moeten worden genomen.

Kan de waarde van de kustlijn worden berekend? “Onroerend goed van miljarden dollars”, zei hij.

New Orleans en Nederland gebruiken dijken en pompen om de straten droog te houden. De duinen aan de oceaanzijde van de barrière-eilanden zijn hoger dan verwacht. De meeste eigendommen en infrastructuur van de stad bevinden zich onder de zeespiegel, wat geen zorg is voor deze generatie, maar voor toekomstige generaties.

“Wat is jouw plan?” Dit is Farrells enige optie. “Je bedijkt het zodat er nooit water binnenkomt en pompt alle regen weg, verhoogt de grond overal 10 voet, of loopt weg.” “3 keuzes”

Prachtige plek

om te bezoeken!

Alles over Afsluitdijk

Al bijna 90 jaar beschermt de Afsluitdijk ons tegen de kracht van het water.
Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk willen de dam de komende jaren af hebben, zodat deze in de toekomst gebruikt kan worden. Al 90 jaar beschermt de Afsluitdijk ons tegen de kracht van de rivier.

Als alles is gezegd en gedaan, wordt de Afsluitdijk verhoogd en van een nieuwe verflaag voorzien. Aan de randen van de dijk zetten we 75.000 ultramoderne betonblokken van zo’n 6,5 duizend kilo per stuk. Met deze blokken, die bij storm de golven breken, blijft de opmerkelijke eenvoud van de dijk behouden
Door de kilometerslange meanderende loop van de rivier kunnen vissen direct door de Afsluitdijk zwemmen. Om de verbinding IJsselmeer-Waddenzee weer te openen, wordt innovatief gewerkt. We verwachten dat deze rivier in de toekomst door miljoenen trekvissen zal worden gebruikt, waaronder zeeforel, zalm, rivierprik, paling en bot. Zorg dragen voor het milieu

Afsluitdijk

4/5